vrijdag 29 augustus 2014

Waar ik altijd nog eens heen wil...

Hey!

Iedereen heeft het wel: waar wil je altijd nog eens naartoe. Een bestemming zoals een gebied ergens ter wereld of juist een specifiek land of stad. Ik heb zelf een klein lijstje gemaakt van dingen, landen en steden waar ik altijd nog eens naartoe wil. Alhoewel ik wel veel landen al heb bezocht, ben ik op mijn 23ste nog nooit in een vliegtuig geweest!
Landen waar ik allemaal al eens ben geweest:

- Duitsland (zo vaak maarja wat wil je als je er 5 min vanaf woont ;) Maar hier ben ik ook eens op vakantie geweest en studiereis van school)

- België in de Ardennen en vroeger eens in Brussel (kan ik mij alleen niet meer herinneren)

- Oostenrijk. Vrij vaak trouwens, ook omdat ik er familie heb wonen en wie weet ooit dat ik er zelf naartoe verhuis...

- Italië, zelfde reden als Oostenrijk, alleen woont mijn beste vriendin daar i.p.v. familie ;)

- Zwitserland 

- Tsjechië

- Frankrijk (inclusief 2x Parijs en 2x Disneyland!)

- Denemarken

- Luxemburg, nouja alleen doorheen gereden, maar ben er wel geweest!

- Slovenië, op een 3 landenpunt in Oostenrijk + Italië.


Maar er zijn nog meer landen waar ik graag heen zou willen:

- Noorwegen! Heel misschien gaan we in eind september of oktober naar een vriend van die meeting die in Oslo woont! Mijn vriend is daar vorig jaar geweest en vond het een mooie stad! Maar ook erg duur!


 - En dan voeg ik ook meteen Zweden en Finland hierbij aan toe. Om de natuur en de fjorden. Want de enige fjord die ik heb gezien, is eentje in noord Denemarken.

- Spanje, en dan ook grote steden zoals Madrid en Barcelona bezoeken. Maar ook aan het strand. Wie weet word ik dan nog eens bruin ;)

- Griekenland. En dan gewoon die leuke witte huisjes met blauwe daken zien! Maar dit is niet overal in Griekenland, maar wel erg leuk!


- Azië, en dan met name China, Zuid-Korea en Japan zou ik ooit graag eens willen bezoeken! Ook natuurlijk om al die leuke kawaii dingetjes, maar ook de cultuur en het eten.

En dan heb ik nog de droom om ooit eens het nationaal park Kruger (het Kruger park) te gaan bezoeken in Zuid-Afrika! Maar of dit ooit zou uitkomen, ik heb geen idee. Want alleen de reis is sowieso erg duur + de rest? Maar wie weet!


klik voor een betere foto

Ik zocht het Kruger park op op Google, kon ook de route beschrijving invullen, alsof het niets is joh ;)172 uur is meer dan 1 week nonstop rijden, onmogelijk zonder tussenstops, laat staan hoe duur het zou zijn;) Maar alsnog lijkt het mij super mooi om daar eens heen te gaan ooit! Hopelijk blijft dit park lang bestaan.


Misschien dat ik ook ooit nog wel eens naar Turkije wil. Omdat ik benieuwd ben na de ervaring na zoveel verhalen over luxe all-in resorts met welness enzo. 24/7 aan het zwembad liggen vol eten en drinken al night long. Maar toch wil ik ook meer van de omgeving zien en als je in een hotel bent met all-in dan ga je toch niet zo snel de omgeving  in omdat je toch alles aan eten binnen handbereik hebt. Maar dit is alleen van de ervaringen die ik heb gehoord.

En natuurlijk wil ik altijd nog eens naar Groot Brittannië! Dus ook naar London, maar Scotland lijkt mij ook mooi, maar dan wil ik geen doedelzak zien, want dat vind ik verschrikkelijk haha. Maar het is een deel van hun cultuur natuurlijk.

Voor de meeste hoeft dit in deze tijden niet, maar toch wil ik graag eens naar Rusland, naar Moscow. Want ik vind die kathedraal zo mooi!
Ja sommige bezoeken aan landen zijn dromen en de andere zijn eerder mogelijk dan de rest. Het is gewoon een leuk vooruit zicht en ik zeg vaak: wie weet word het wat!

Groetjesss!


6 opmerkingen:

Infinity zei

België (meer bepaald de Ardennen) is zeker een aanrader! ♥

Marleen zei

Ja daar ben ik 1x geweest met survival, alleen was dat in eind maart en was het zoooo gigantisch koud omdat er nog sneeuw lag en 's nachts nog vroor, dus was het toen niet echt geslaagd hihi. Wie weet later weer eens! (zonder survival ;) )

Kim zei

Nog nooit in een vliegtuig geweest maar toch in veel meer landen dan mij geweest, haha! Leuke post.

Marleen zei

Haha ja vind ik ook wel grappig! Maar daarom wil ik toch meer van de wereld zien :)

Shivani zei

wat veel, ook al is het niet met het vliegtuig:) Ik wil ook een keertje naar china!

Marleen zei

Ja China lijkt mij ook mooi. Maar dan wil ik wel naar de hoofdstad of wat ''aparte'' natuur zien :)

Een reactie posten