vrijdag 11 juli 2014

Een dagje naar.... Bremen!

Hey!

Gisteren ben ik samen met Rianne naar Bremen geweest. Bremen is een grote stad in Duitsland en wij zijn met de auto ernaar toe gereden. Dit was ongeveer 2 uur rijden, a 200 km vanaf thuis, maar op de autobahn prima te doen! Alleen wel 4x wegwerkzaamheden gehad... Maar goedkoop kunnen tanken, in de stad zelf voor €1,49! Ookal tanken wij altijd in Duitsland (aangezien ik dichtbij de grens woon), dit was goedkoper dan in de grensstreek hier! (daar zit je op €1,55-€1,60 per liter.)

Het plan was om naar de Primark te gaan, maar we hadden alleen het adres opgezocht, blijkt dat het een heel groot overdekt winkelcentrum was! En en en.... gratis parkeren!! Terwijl ik eerst op internet las dat je voor een paar euro een tram kaartje kan kopen naar het centrum. Maar we hebben ons prima vermaakt dat we daar niet eens geweest zijn.


Waterfront heet het overdekte winkelcentrum dus. Het was er erg schoon en netjes. Binnen waren veel winkels en ook schone en nette toiletten. In de gangen stonden ook massage stoelen, mocht het shoppen je erg zwaar vallen ;)

Als eerste zijn we meteen naar de Primark gegaan. Deze was vrij groot en ook netjes. Maar het was er totaal niet druk. We konden ook zo door lopen bij de pashokjes en hooguit 1 minuut moeten wachten bij de kassa.



Verder vonden wij de collectie een beetje tegenvallen... Weinig keuze uit broeken en weinig shirts met print. Verder wel veel basic shirts en hemdjes, dat komt altijd goed van pas! Verder was het daar geen puinhoop, wat ik veel op internet las. Dit zijn mijn Primark aankoopjes:



- Wit basic hemdje €3,00
- Geurtje in een paars doosje €2,50 (ruik je lang!)
- Zwarte skinny jeans €8,00
- Borstel €1,50
- Elastiekjes 20 stuks €1,50
- 7 paar enkel sokjes €4,00
- Onderbroek Deutschland €0,50 (voor de prijs voor de grap gekocht :p)
- Boxer Meow €2,00
- Pak shorts 4 stuks €4,00
= €27,00

Niet veel, maar erg tevreden! Maar er zijn mensen die echt met grote tassen vol uit de Primark lopen:




Verder was het daar ook super mooi weer en warmer dan in Nederland. Op internet zag ik op gegeven moment (toen ik bij de Starbucks Wifi had) dat het in Bremen 32 graden was. We hebben toen ook bijna 2 uur heerlijk buiten gezeten aan het water. Er was gelukkig wel een lekker briesje.



Vanaf deze plek zag je ook de vliegtuigen die gingen landen op het vliegveld, hier rij je ook langs op de snelweg. En onlangs zorgvuldig smeren, ben ik toch verbrand. Aan de voorkant van het gebouw is nog een pleintje met watersproeiers, erg leuk voor de kinderen! Of voor jezelf, maar daar hebben we ons toch maar niet aan gewaagd ;)

Verder was er ook echt genoeg keuze op het gebied van eten! We hebben onze ogen uitgekeken! Er was een soort pleintje met allemaal eten ''to go'' en in het midden was er een plaats met allemaal tafels en stoelen waar je het dan kon eten. Dus geen gedoe met van welke zaak welk terras was. Er was o.a. de Mac en Mac café, kfc, de pizzahut, Subway. Bekijk de foto's maar eens voor alle eet zaakjes die er waren:



- Tuky (Thai en sushi)
- Alex (iets met koffie geloof ik)
- Mc café en McDonnalds


- Kentucky fried chicken
- Pizzahut
- Speedy Taco (taco's en burito's) Ik had dit wel eens op tv gezien en gehoord maar wist niet dat het echt bestond!
- Kochlöffel (met patat en Duitse snacks)
- Haiky (Aziatisch)



- Fenice pizzeria
- Pommstore(met patat en snacks)
- Subway, waar we eerst geluncht hadden
- Nordsee (met vis)


- Happy Donazz ( Donuts en muffins, bijna te mooi om op te eten!)

 - Heinrich & Keuneke (Duits eten)
-  Immergrün (smoothies en frozen yoghurt)

En nog een ijssalon en kebab zaak die ik niet op de foto heb.

Maar uit eindelijk gingen we toch voor iets simpels lekkers bij de Pommstore. Echt een bord vol! We wouden nog een ijsje of smoothie na de tijd eten, maar we kregen onze borden niet eens leeg, maar erg lekker en goed te eten.


En dit winkeltje kwamen we ook nog tegen, met allemaal chocolade en nougat. We zijn expres doorgelopen, voordat je daar staat te kwijlen en weer veel te veel vreterij koopt ;)


Verder zijn we ook nog bij andere winkels geweest, want er zijn best wel veel winkels daar zoals de C&A, H&M, Xenos, Media Markt, New Yorker, Foodlocker en ook een leuke warenhuis genaamd Müller. Hier hebben we veel drinken gekocht, want ja warm weer, goed blijven drinken dus! Beetje jammer dat ze ook op kleine flesjes en blikjes statiegeld hebben.

Verder waren er ook nog 2 Starbucks zaken. 1 grote en 1 kleine op een pleintje binnen.


Ja een kleine Starbucks was deze. Links net buiten beeld is die Müller warenhuis en dit is tegenover de Primark. Bij deze Starbucks heb je trouwens gratis Wifi ;)

Verder hebben we niet veel gekocht maar hebben een erg leuke dag gehad! Onderweg nog een paar foto's gemaakt terwijl we zaten te bakken in de auto ;)



Omdat ik de wolken zo mooi vond!


En ik wou hier een foto maken van de zon, maar in plaats daarvan stelde hij de vlekken op de voorruit scherp. Uuh vlekken? Vliegenprut ;) terwijl de ramen schoon waren toen we weg gingen, haha ;)

Nou, dit was een leuk dagje uit en zeker voor de herhaling vatbaar en ook om aan te raden!

Groetjesss!




1 opmerking:

Rebecca zei

Klinkt als een gezellige dag, en een leuke plek om te shoppen!
Een plek waar je taco's kan eten vind ik al gauw goed hihi

Een reactie posten