zondag 29 juni 2014

Smoothie time!

Hey!

Jaa het is weer tijd voor een lekkere smoothie! Vandaag hebben we familiedag gehad, maar dit viel letterlijk en figuurlijk in het water... We hebben geen 1 buiten activiteit kunnen doen en zaten grotendeels binnen om te schuilen voor de fikse buien en onweer. Gevolg dat we al eerder thuis waren dan gedacht. Maar het weer is het enige waar je niks aan kan doen.

Maar ik zei het al: tijd voor een smoothie. We hadden om 2 uur al de barbecue aan daar en waren om 4 uur na een ijsje al uitgegeten. Maar nu toch eventjes zin in iets lekkers erna. Dus heb ik een lekkere smoothie gemaakt.


Dit keer heb ik banaan, een groene appel (Granni Smith) en een sinaasappel in de smoothie gedaan. Maar de sinaasappel heb ik geperst met een paar andere erbij, maar wel het vruchtvlees gehouden.


Handig zo'n appel snijder! Ik zag ze bij de Ikea voor een poos terug, maar die was binnen no time kapot helaas. Dus kocht ik eentje via Ebay voor weinig. En die werkt tot nu toe perfect! Maar afgelopen vrijdag was ik ook bij de Ikea en zag ze wel liggen, maar goed nu heb ik weer eentje ;)Op Ebay zag ik ook banaan snijders. Maar die heb ik (nog) niet besteld. Dus gebruik gewoon een snijmesje. Ook de appel heb ik trouwens daarna in kleinere stukken gesneden. Maar dit verschilt per blender wat hij aan kan, want ik heb een kleine.

Verder heb ik er nog magere yoghurt bij toegevoegd en shake it baby!


En dan heb je een lekkere smoothie als deze als resultaat! Er zitten wel kleine groene stukjes schil door, omdat ik de appel niet heb geschild. Maar dat doe ik eigenlijk nooit, want in de schil schijnen de meeste vitamines in te zitten! En aangezien ik voor 1 glas 1 banaan heb gebruikt, is de smaak van banaan ook niet zo overheersend. Dus deze is lekker fris! Mocht je het iets te zuur vinden, kan je altijd nog een klein beetje suiker toevoegen.

Dus slurp ik ondertussen de smoothie weg met het geluid van onweer op de achtergrond terwijl de zon schijnt. Ja raar weer steeds. Maar goed weer of geen weer, smoothies kunnen altijd vind ik! :)

Groetjesss!
3 opmerkingen:

Sanne zei

Oh bah! Balen dat slechte weer! Bij ons is het eigenlijk vrijwel droog gebleven. Maar de smoothie ziet er in ieder geval erg lekker uit! :)

Manon zei

Ziet er erg lekker uit, ik maak ook regelmatig smoothies, zo lekker :)

Marleen zei

Oh dat is dan beter! Net als gisteren hebben we vandaag weer veel regen. Helaas maar wat doe je eraan? Smoothies maken dus ;)

Een reactie posten